Hardloopgroep Almelo is goed bezig

Henk Passies is in februari 2023 gestart met een hardloopgroep in Almelo. Een enthousiaste groep vrouwen traint daar nu ook mee. Zij hadden les gehad van Bianca van Marle die in 2022 was gestopt als begeleider van de hardloopgroep 'De Mooie Vrouw'. Henk kwam in contact met Bianca en vervolgens met de hardloopsters. Zij liepen iedere vrijdag nog samen, maar ondervonden steeds meer hinder van blessures en hadden behoefte aan techniektraining. Daar is dus verandering ingekomen.

De groep is nu bijna een jaar aan het trainen onder leiding van Henk. Iedere vrijdagochtend om 9.00 uur vertrekken de lopers ergens op een plek rond Almelo voor een heerlijke hardlooptraining. Hieronder vertellen enkele deelnemers over hun ervaringen.

Veel variatie

Chantal vindt het inlopen en de looptraining steeds heel gevarieerd waardoor elke training weer anders is. Daarna is het programma heel divers, met onder andere intervaltraining. Het is elke week weer een verrassing. "We sluiten af met de cooling down die uiteraard ook weer varieert. De route is elke week anders waarbij we steeds nieuwe en mooie plekken ontdekken. Elke week worden we verrast en genieten van het lopen en de gezelligheid met elkaar", aldus een enthousiaste Chantal.

Gezellig en fijn

Leonie vindt het lopen in deze Hardloopgroep gezellig en fijn. Voor een enkeling is het lopen in groepsverband net dat extra zetje om - in weer en wind - deel te nemen aan de wekelijkse training. Na een kort inloopstukje start Henk steevast met een warming-up in de vorm van rek- en strekoefeningen welke worden gevolgd door deskundige en gevarieerde loopscholing. We starten de training meestal met diverse soorten intervallen. Tijdens deze intervallen leggen we telkens andere routes af en zo pakken wij al snel 8 - 10 kilometers mee! Deze afwisseling vind ik juist leuk omdat je langs verrassend mooie plekjes komt. Uiteindelijk sluit Henk de training af met de nodige rek- en strekoefeningen om de spieren te rekken en de doorbloeding te bevorderen. Op het eind gaan we met een voldaan gevoel weer naar huis", aldus Leonie.

Verrassende routes

Jolanda geniet van de trainingen en de bijbehorende oefeningen die tijdens de sessies worden uitgevoerd. "Ik heb gemerkt dat deze aanpak echt heeft bijgedragen aan het verminderen van blessures, vooral na inlopen, de loopscholing en het rekken en strekken na de training", aldus Jolanda. "De variatie in de trainingen, waaronder de intervallen, is zeer verfrissend. Sommige oefeningen zou ik normaal gesproken niet snel op eigen initiatief doen, maar ik realiseer me dat dit bijdraagt aan mijn algehele kracht en conditie', geeft Jolanda aan. Daarnaast wil ze graag een compliment geven aan Henk voor de verrassende routes. "Ik ben op plekken geweest waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden, wat de hardoopsessies extra leuk maakt! Kortom, ik train met oprechte passie en waardeer de diversiteit en positieve impact diee het heeft op mijn algehele welzijn. Bedankt voor de inspirerende en effecttieve trainingen", aldus een enthousiaste Jolanda.

Wil je ook graag meelopen? Kom dan geheel vrijblijvend een keer mee trainen. Neem contactt op met Henk Passies. Bel 06-83965445 of mail naar info@fitmetpassie.nl.

 

Media
  • Nijreesbos
  • Tusveld-Doorbraak
  • Beerzerpoort