Kuier Deur Challenge Borne

De Kuier Deur Challenge is een wandelprogramma van 12 weken voor mensen die meer willen bewegen. Samen met leefstijlcoaches uit Borne, Ingrid Ribberink en Marijke Vloedbelt, en buurtsportcoach van de Gemeente Borne, Jurgen Schiphorst heb ik dit programma opgezet.

Het programma bestaat uit:
- wekelijkse wandeltrainingen van ca. één uur met wandelcoach Henk Passies
- ondersteuning en voedingsadvies door leefstijlcoaches Ingrid en Marijke
- wandelschema om wekelijks één keer zelfstandig te wandelen
- ondersteuning naar een passende beweegactiviteit door buurtsportcoach Jurgen

De wandelingen starten iedere vrijdagochtend bij Wijkcentrum De Letterbak aan de Clematishof. Na afloop van de wandeling kan hier een kopje koffie of thee genuttigd worden. Hier kan ook nog even nagepraat worden. De leefstijlcoaches hebben hier elk ook een presentatie over een goed leefstijl gegeven, waarbij ook veel onderling gediscussieerd is. Helaas gooide Corona roet in het eten, omdat De Letterbak de deuren moest sluiten. Gelukkig liet Jurgen zich niet uit het veld slaan. Hij regelde een paar statafels en kannen koffie en thee. Zo konden we buiten iets drinken en de wandeling op een passende wijze afsluiten. 

Op 17 december hebben we deze wandelchallenge afgesloten met een wandeling vanaf het Kulturhus. Het doel was om met de groep vijf kilometer te wandelen in één uur tijd. De afstand van vijf kilometer is op de laatste dag inderdaad gehaald , al was het wel in iets meer dan één uur. Dat deerde niemand, we hebben het gehaald. Na afloop werd iedereen getrakteerd op een heerlijk gezonden broodmaaltijd in het Kulturhus. Jurgen had nog een mooie foto- en filmrapportage gemaakt. Iedereen ontving ook nog een heus certificaat dat deze challenge gehaald is.

Iedereen was van mening dat dit programma voor herhaling vatbaar is. In maart starten we dan ook een nieuwe challenge.
Media
  • Vertrek laatste wandeling
  • Mooie route
  • Broodmaaltijd Kulturus
  • Filmpresentatie
  • Hart van Borne