Monumenten Run Borne

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 11 september wordt dit jaar voor het tweede jaar op rij de Monumenten Run Borne gehouden. Deze wordt georganiseerd door Fit met Passie in samenwerking met de Heemkundevereniging Borne en de Gemeente Borne. Dit jaar is er ook een fietstocht aan toegevoegd.

Deze tocht van gaat onder begeleiding van een gids langs diverse monumenten en boerenerven in Borne en omgeving. De route is in totaal zo'n 12 km lang. Bewoners van de monumenten zijn gevraagd om iets te vertellen over hun huis. Henk Passies heeft de route uitgezet. Dit jaar is er ook een fietstocht aan het programma toegevoegd. De fietstocht is vrijwel hetzelfde als de looproute. De groepen gaan op verschillende tijdstippen van start vanaf het Bussemakerhuis aan de Ennekerdijk en komen na afloop allemaal op deze locatie weer terug. De tocht is niet bedoeld als wedstrijd, van de lopers wordt echter wel een bepaalde conditie verwacht. De fietstocht is makkelijker te doen. Deelname aan de run en fietstocht kost 10 euro. Hierbij zit inbegrepen een kopje koffie/thee met iets lekkers erbij, een attentie na afloop en sportdrank of water onderweg. De tocht voert langs monumenten en oude boerenerven in het buitengebied, waaronder het spookhuis in Hertme, erve Bartelink, Weleveld met het Jachthuis, Hedevelds Bio Ei en erve Daggel, Melktap Weleveld,'t Hilbert een Blije Zuivel van de familie Bonthuis. 
Er wordt in kleine groepjes gelopen en gefietst. Elke groep heeft begeleiding. De deelnemers vertrekken vanaf 10.00 uur bij het Bussemakerhuis, zodat geen grote groepen kunnen ontstaan. Bij de monumenten wordt gestopt voor uitleg door de bewoner zelf of door een gids. Rustpunt is halverwege bij het Spookhoes. Hier krijgen alle deelnemers een consumptie.

De eerste groep hardlopers vertrekt om 10.00 uur. Vervolgens start elk kwartier een volgende groep. De fietsers vertrekken om 10.30 uur. De fietsroute is vrijwel gelijk aan de hardlooproute. Op een paar plaatsen, waar fietsen vrijwel onmogelijk is, wijkt deze iets af.

Wil je aan de run of de fietstocht deelnemen. Stuur dan een mail naar info@fitmetpassie.nl of bel met 06-8396 5445. De kosten voor deelname bedragen €10,- per persoon.
Media
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_93a