Monumenten Run Borne groot succes

Ik kijk met een immens gevoel van tevredenheid terug op de eerste Monumenten Run Borne. Alleen maar enthousiaste mensen, die de mix van buiten bewegen en cultuur enorm waarderen. Het idee dat wij van het organisatieteam hadden kwam er volledig uit. De Corona regels en de onbekendheid van het evenement, zorgen er voor dat de deelname beperkt werd tot 28 personen. Misschien jammer, maar daardoor bleef het wel goed beheersbaar. Daarnaast werkte het weer perfect mee. 

Grote inzet 
Ik ben oprecht geroerd door de tomeloze inzet van iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen. De begeleiders van de groepen hebben zich perfect voorbereid. Ook de gidsen van Oud-Borne die soms urenlang hebben moeten wachten om hun verhaal over de Oude Kerk, Mariakapel, Klopjeswoning of de Meijerhof te vertellen. En dat allemaal ook nog eens in 3 minuten. De bewoners van de Monumenten die niet alleen hun erf beschikbaar stellen, maar ook hun eigen verhaal met ons willen delen. Mijn gedachten gaan terug naar al die gesprekken die ik met hen aan de keukentafel heb gevoerd over de geschiedenis van hun monument en nog veel meer. Dierbare herinneringen die gedeeld werden door mensen die trots zijn om mee te doen aan deze eerste Monumenten Run.
Ik mag ook de sponsoren niet vergeten. Eurosport, De Boer Wonen en Dierenwinkel Jumper voor bijdrage in de veiligheidshesjes en vaantjes. Sportvoedingswebshop voor het beschikbaar stellen van de sportdrank, en Arjan voor het bemannen van de post.

Werkgroep heeft veel werk verricht
Deze Monumentendag was er nooit gekomen zonder de werkgroep die dit allemaal op touw heeft gezet.  Eleon de Haas heeft het initiatief genomen om sport en cultuur met elkaar te verbinden. Hij heeft Jurgen Schiphorst, buurtsportcoach bij de Gemeente Borne, er bij betrokken. Jurgen dacht meteen aan mij voor het sportieve deel en Annemarie Haak, van de Heemkundevereniging, voor het culturele deel. Arend Jan Compagner, beleidsmedewerker Monumenten van de gemeente Borne, heeft vele deuren geopend die anders gesloten zouden blijven. 
In Maastricht heb ik een toeristische run meegemaakt. Dat moet ook in Borne mogelijk zijn dacht ik toen. Bij de Bevrijdingsloop heb ik ook geprobeerd een soortgelijk iets op te zetten rondom 75 jaar bevrijding. Helaas gooide Corona toen roet in het eten. Nu is het wel gelukt. 

We gaan op herhaling!
Gezien de positieve reactie gaan we dit volgend jaar zeker weer organiseren, als het aan mij ligt. Ik heb ook nog heel veel vragen gekregen van mensen die deze Monumenten Run nog wel een keer willen doen. Mogelijk als wandeling. Dat ga ik zeker doen. Heb je vragen, mail dan naar info@fitmetpassie.nl
Media
  • Schermafbeelding 2020-09-20 om 11.35.43
  • Schermafbeelding 2020-09-20 om 11.36.32
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_922
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_920
  • Schermafbeelding 2020-09-20 om 11.37.05
  • Schermafbeelding 2020-09-20 om 11.37.33
  • Schermafbeelding 2020-09-20 om 11.38.11
  • Schermafbeelding 2020-09-20 om 11.38.25