4 Daagse Nijmegen

Van 12 t/m 19 juli heb ik voor het eerst meegedaan aan de Nijmeegse 4Daagse. Ik was het al jaren van plan. Nu moest het toch maar eens gebeuren.


Voorbereiding
Een goede voorbereiding begint met trainen. Eerst een paar keer 15 km gewandeld en dit langzaam uitgebouwd naar 30 km. Ondertussen is het ook tijd voor de inschrijving. Als je voor de eerste keer deelneemt aan de 4Daagse moet er nog wel geloot worden. Gelukkig werd ik snel ingeloot, zodat de trainingen uitgebreid kunnen worden. De Wandel 2-daagse is Hengelo is een mooie test, omdat je hier 2 dagen achter elkaar 40 km kunt wandelen. Ik ben er klaar voor, voldoende getraind en schoenen goed getest.

Aanmelding
De dag voor de 4Daagse is de officiële aanmelding in Nijmegen. Met de inschrijvingsmail en ID kaart ontvang ik een gele polsband en stempelkaart voor de 1e dag. Dan kun je natuurlijk het feestgedruis van de 4Daagse feesten induiken op één van de vele pleinen in Nijmegen. Alleen is morgenvroeg om 6:00 uur al weer de start. Een goede nachtrust is wel een voorwaarde om deze zware uitdaging te volbrengen.  


Wandelen
Elke dag is er weer een schitterende afwisselende route uitgezet van 40 km, althans voor mij. De doorgangen door de dorpen zijn hartstikke leuk. De bewoners zitten 's morgens vroeg al langs de kant van de weg om alle wandelaars aan te moedigen. De straten zijn versierd en op elke hoek klinkt vrolijke muziek. Het weer is elke dag prima, niet te warm, niet te koud, geen regen. Kortom perfect wandelweer. Het is er wel erg druk, maar ook erg gezellig. Na 2 dagen wandelen wordt het steeds lastiger. De vermoeidheid die zich in de vorige dagen heeft opgebouwd, komt er nu uit. Het is een kwestie van doorzetten en blijven genieten van de mensen om je heen. De laatste dag is nog even doorbijten. De benen voelen zwaar aan, maar we gaan gewoon door. De binnenkomst in Nijmegen op de Via Gladiola is schitterend. Vele bekenden staat langs de weg en alle wandelaars worden overladen met felicitaties en gladiolen. De sfeer is geweldig en je vergeet de spierpijn en de blaren.

Terugkijken
Ik heb veel gehoord en gelezen over de 4-Daagse en heb het nu zelf van binnenuit ervaren. Als ook nu terugkijk op de 4-Daagse, is het een hele grootse happening. Het is erg druk, daar moet je wel tegen kunnen. Maar de sfeer is geweldig en het is bere gezellig. Aan de andere kant moet je het trainen voor dit evenement niet onderschatten. Het is best pittig om 4 dagen achter elkaar te wandelen. Een goede voorbereiding met veel wandelmeters en wandeluren is ook zeker nodig. Ik heb dit jaar schitterend weer gehad, maar dat had ook best anders kunnen uitvallen. De week er voor was het 40 graden. De week er na regende het voortdurend. Je zult ook rekening moeten houden met de weersomstandigheden.

Volgend jaar ga ik ook wandeltrainingen aanbieden als voorbereiding op de 4Daagse met daarnaast allerlei informatie over de trainingen, schoenen, aanmeldingen enzovoorts. Klinkt dit verhaal je als muziek in de oren? Neem dat contact met mij op. Klik <hier> voor meer informatie.

Media
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_54a
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_548
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_549
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_4d8