Sportief Wandelen

Fit met Passie start op 7 juli met Sportief Wandelen.

Heb jij ook zo'n zin om lekker naar buiten te gaan? Heb jij ook die stok achter de deur nodig om te gaan bewegen? Kom dan Sportief Wandelen met Henk Passies van Fit met Passie. Wandelen is een natuurlijke beweging en daarom erg geschikt voor iedereen.

Wat is Sportief Wandelen?
Sportief Wandelen zit tussen gewoon wandelen en hardlopen in. Het is bedoeld voor wandelaars die net iets meer willen. En ook voor hardlopers die geblesseerd zijn geweest of het hardlopen nog te zwaar vinden. Het is voor iedereen die fitter wil worden de ideale activiteit. De lichaamsbelasting is erg laag en daardoor is de kans op blessures gering. Bij Sportief Wandelen wordt stevig door gewandeld in wisselende tempo's. Er moet nog altijd adem overblijven om een gesprekje te voeren. De gemiddelde wandelgroep bestaat uit ongeveer 10-15 personen. Het trainen met elkaar is gezellig en een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie en een fitter lijf.

Hoe ziet een training er uit?
De trainingen duren ongeveer 5 kwartier en zijn zeer gevarieerd. We wandelen over de mooiste paadjes in het buitengebied. Er wordt extra aandacht besteed aan het verbeteren van de wandeltechniek. Af en toe stoppen we om oefeningen te doen. De ene keer zijn dat oefeningen om de spieren te versterken. Een andere keer evenwichtsoefeningen of oefeningen om het brein te stimuleren. Tijdens de trainingen worden er aanwijzingen gegeven over looptechniek en/of lichaamshouding.

Wanneer?
De Sportief Wandeltraining start elke donderdagavond van 19.15 uur tot 20.30 uur bij het Wijkcentrum Slangenbeek, Straatsburg 5 te Hengelo. De eerste training is 7 juli. De kosten bedragen € 6,- per training. Er is geen abonnement, zodat je nergens aan vast zit.

Aanmelden en vragen?
Wil je je aanmelden? Heb je vragen? Neem dan contact op met Henk Passies, telefoon 06-8396 5445 of mail naar info@fitmetpassie.nl

Media
  • Wandelgroep
  • Sportief wandelen