Corona, hoe ga ik er mee om?

Het Corona virus raakt ons allemaal op een of andere manier. Op 15 maart zijn de eerste maatregelen door het kabinet bekend gemaakt. Vanaf dat moment heb ik, met pijn in mijn hart, alle hardlooptrainingen en wandelingen stopgezet. Ook alle clinics voor bedrijven, scholen en instellingen zijn afgelast. In dit artikel beschrijf ik hoe het voor mij voelt.

Vreemd gevoel
Ik vind het heel vreemd om geen trainingen en wandelingen te geven. Het is raar om nu niet te doen, wat ik het liefste doe.  Het is ook zoeken naar een nieuwe balans. Er is enige creativiteit voor nodig om die nieuwe balans weer te vinden. Ik mis de interactie met de groep. Het contact gaat nu via mail, app en telefoon.  Dankzij de vragen, opmerkingen en feedback van mijn leden heb ik nu wel de goede lijn te pakken om de trainingen en wandelingen te communiceren. 

Digitale trainingen
Ik ga hier niet de regels tegen Corona herhalen. Daar worden we de hele dag al mee bestookt. Dezelfde energie, passie en inspanning die ik doe om de wekelijkse trainingen en wandelingen te geven, stop ik nu in de voorbereidingen om alle leden in beweging te houden. Ik bedenk mooie wandelroutes en uitdagende intervaltrainingen, die men alleen of met z'n tweeën kan doen. Deze stuur ik door via mail en app naar de leden. Uit de reacties merk dat dit heel goed gewaardeerd wordt. Dat doet me erg goed en stimuleert me om hiermee door te gaan. Ik hoor ook graag verbeterpunten om nog beter aan te sluiten bij de wensen. Zoals het nu is zijn samenkomsten (lees: trainingen) van meer dan 3 personen verboden tot 28 april. Ik ga er van uit dat dit nog verlengd gaat worden. 

Hoe kunnen we elkaar door deze lastig periode verder helpen?
- blijf lekker in beweging, zodat je goed in conditie blijft
- houd je aan de Corona regels
- stimuleer je partner of kinderen om ook in beweging te komen
- hetzelfde geldt voor de buren, vrienden en collega's

Neem gerust contact met mij op, als er nog vragen zijn. Ik hoop dat ik jullie allemaal weer snel zie op de eerstvolgende trainingen. 
Media
  • Schermafbeelding 2020-03-16 om 18.06.19