Hardloopclinics Bornse basisscholen

Op 4 woensdag ochtenden krijgen alle basisscholieren van de bovenbouw in Borne een echte hardlooptraining bij de Stroomeschvijver. Hardlooptrainers van Triathlonvereniging Trios verzorgen deze clinics. Henk Passies, van Fit met Passie, coördineert deze clinics samen met Borne Sport.

Elke woensdagochtend komen er 3 groepen die elk een uur hardloop les krijgen. Nu is groep 5/6 van de Prisma aan de beurt. Ze komen wandelend de Stroomeschvijver toe, waar Henk spreekt de menigte toespreekt. Hij stelt zichzelf en de andere trainer Eddy voor. Dit wordt met luid applaus beloond. Dan splitst de klas zich in twee groepen en gaan aan de slag op de grasvelden rond de vijver. Eerst een warming-up om alle spieren een beetje warm te krijgen. Niet iedereen vindt dit leuk en sommigen zijn snel afgeleid. Dan begint de loopscholing om een goede loophouding en looptechniek te leren. Ook dit is voor de meesten nog geen aanleiding om echt enthousiast te raken. Dan is er een estafette. Een wedstrijdje van twee teams tegen elkaar. Nu beginnen ze allemaal wakker te worden. Ze willen wel winnen! Helaas kan er maar één team winnen. Iedereen doet erg z’n best en rent zich de longen uit het lijf. Dan valt het stokje en is de wedstrijd verloren. Helemaal niet erg, want we doen het nog een keer.

Als iedereen rood is aangelopen van de inspanning komen alle groepen weer bij elkaar. Henk legt uit dat ze nog een rondje om de vijver moeten lopen. Ongeduldig staan de kinderen achter de startstreep te wachten tot het verlossende fluitsignaal klinkt. Henk benadrukt nog dat het verstandig is om rustig te beginnen. Helaas is dit aan dovemans oren gericht. Ze sprinten allemaal weg als het fluitje klinkt. Even verder moeten de eersten al wandelen, maar vooraan gaat het hard. De eersten zijn in een mum van tijd al weer terug. Het duurt wel even voordat de hele klas de hele ronde heeft afgelegd. Maar niet iedereen is blij. Een jongen heeft z’n arm in het gips, pols gebroken. Hij mag helaas niet mee doen. Een ander meisje kijkt een beetje sip. Ze heeft last van steek in haar zij. Maar de meesten vinden het hartstikke leuk en willen nog een rondje rennen. Ook de leerkrachten vinden het schitterend: “Zo’n mooi gezicht om jullie bezig te zien”. Dan moeten ze weer terugfietsen naar school. Ze hebben nog spelling, maar vinden hardlopen veel leuker.

Media
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1399
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1398
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1373
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1372
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_136d