Sportief wandelen

Fit met Passie start op 8 juli met Sportief Wandelen

Heb jij ook zo'n zin om lekker naar buiten te gaan? Heb jij ook die stok achter de deur nodig om te gaan bewegen? Kom dan sportief wandelen met Henk Passies van Fit met Passie. Sportief wandelen is een natuurlijke beweging, en daar erg geschikt voor iedereen. Vooral voor mensen met gewrichtsklachten, obesitas, diabetes en COPD. Sportief wandelen is ook perfect voor mensen die Corona hebben gehad en weer conditie op willen opbouwen. En voor mensen die de Corona-kilo's er weer af willen trainen.

Wat is sportief wandelen?
Sportief wandelen is duidelijk anders dan gewoon een eindje wandelen. Het is voor iedereen die fitter wil worden de ideale activiteit. De lichaamsbelasting is erg laag en daardoor is de kans op blessures gering. Bij Sportief Wandelen wordt stevig doorgewandeld in wisselende tempo's. Er moet nog altijd adem overblijven om een gesprekje te voeren. De gemiddelde wandelgroep bestaat uit ongeveer 10-15 personen. Het trainen met elkaar is gezellig en is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie en een fitter lijf.

Hoe zit een training eruit?
De trainingen duren ongeveer 5 kwartier en zijn zeer gevarieerd. We wandelen over de mooiste paadjes in het buitengebied. Af en toe stoppen we om oefeningen te doen. De ene keer zijn dat losmakende oefeningen. Een andere keer evenwichtsoefeningen of oefeningen om het brein te stimuleren. Tijdens de trainingen worden technische aanwijzingen over looptechniek en lichaamshouding gegeven.

Wanneer?
De Sportief Wandeltraining is elke donderdagavond van 19.15 uur tot 20.30 uur bij het Wijkcentrum Slangenbeek, Straatsburg 5 te Hengelo. De eerste training is 8 juli. De kosten bedragen € 6, per training. Er is geen abonnement zodat je nergens aan vast zit.

Vragen?
Heb je vragen? Neem dan contact op met Henk Passies, telefoon 06-8396 5445 of mail maar info@fitmetpassie.nl.
Media
  • Sportief wandelen