Beginnerscursus gaat van start

Op donderdagavond 24 september ben ik weer gestart met een nieuwe Beginnersgroep. Maar liefst 20 deelnemers staan voor het Wijkcentrum Slangenbeek een beetje gespannen te wachten tot we vertrekken voor de eerste training. De trainer is nog ietsje meer gespannen: Het is elke keer weer een verrassing wie er mee doen en wat ik de deelnemers kan meegeven. En over 13 weken staan we hopelijk met hetzelfde aantal bij de Winter Steponeloop in Borne.

Verschillende redenen om deel te nemen
De reden waarom iedereen mee doet is nu ook weer heel verschillend.  De ene heeft wel vaker een cursus gedaan maar nooit afgemaakt en heeft een stok achter de deur nodig om door te gaan en het einddoel te halen. Een ander is geblesseerd geraakt door overbelasting en heeft zich voorgenomen om deze keer heel rustig beginnen. Al deze individuele doelen komen samen op deze training. Het is een grote diverse groep, met heel veel verschillende achtergronden en niveau's. Mooi om hier een mooie hechte club van te maken, die elkaar gaan stimuleren. De eerste training belooft al heel veel goeds.

Informatiebijeenkomst
Vorige week was er een informatiebijeenkomst in de praktijkruimte van Attent Fysiotherapie. Tijdens deze bijeenkomst heb ik de opzet van de cursus en van de trainingen uitgelegd. Jeuren Sleebos van Attent Fysiotherapie legde uit hoe je blessures kunt voorkomen. Een blessure is pas een blessure als je er na 24 uur nog steeds last van hebt. Frans Koevoets van Non Stop Running legde uit waar goede hardloopschoenen aan moeten voldoen en wat functionele hardloopkleding is. `Door meerdere laagjes kleding te combineren heb je een goede afvoer van vocht en blijf je lekker warm. Na afloop van dit informatieve gedeelte, heb ik met de deelnemers nog een korte eerste training gedaan. Het was een mooie en zinvolle aftrap van deze cursus. 

Heb er zin in
Nu we met veel enthousiasme en nog meer passie zijn gestart, gaan we verder. De eerste training zit er op. De eerst mail met individuele trainingen voor deze week is verzonden. Nu op naar 20 december. Elke week een schepje er boven op. Dat moet lukken! Alle deelnemers hebben er zin in. Ik heb er zin in !

Wil je ook graag een keer Beginnen met hardlopen? In januari start ik weer een nieuwe groep. Informeer naar de mogelijkheden.

Media
  • Beginnersgroep
  • Beginnersgroep in actie
  • Rekoefeningen