Wandelgroep Hasseler Es van start

Op maandag 6 januari is de Wandelgroep Hasseler Es van start gegaan. Via publicaties In het Weekblad en het wijkkrantje hebben velen hun belangstelling getoond. Toch is het altijd maar afwachten hoeveel mensen bij deze eerste wandeling komen opdagen. Ik had de route goed voorbereid, het weer werkte enorm mee. Er kan eigenlijk niets meer misgaan.

Om half 11 komen de eerste deelnemers zich melden. Langzaam aan komen steeds meer mensen binnen druppelen en wordt er driftig handen geschud.  En er komen nog meer wandelaars binnen, en nog meer, en nog meer. De hele entree van het Kulturhus is gevuld met wandelaars. Het lijkt wel een Nieuwjaarsreceptie. Ik neem het woord en leg uit wat de bedoeling is. Ik kan er nauwelijks bovenuit komen. En terwijl is spreek komen er nog meer mensen binnen.

Om klokslag 11.00 uur vertrekken we met ruim 30 personen voor de eerste wandeling van de nieuwe wandelgroep. En als we weg wandelen sluiten zich nog meer mensen aan. Een hele kolonne zet zich in beweging en volgt mij. Na 1 km gaan we op een veldje wat oefeningen doen. Losmakende oefeningen, evenwichtsoefeningen, wandeltechniek en nog wel cognitieve fitness. Allemaal heel kort, de rest komt later wel.

Dan zet de hele groep weer in beweging en lopen we langs de beek. Sommigen wandelen wat sneller, anderen doen het rustig aan. Bij elke oversteek wachten we op elkaar zodat de hele groep in één keer over kan steken.

Na ca. 4 km is het uur rond en komen we weer aan bij het Kulturhus Hasselo. Vrijwel iedereen blijft nog na om een kopje koffie te drinken en nader met elkaar kennis te maken. Als een trots en tevreden wandelcoach loop ik rond om alle vragen te beantwoorden. Iedereen is enthousiast. Wat een fijn gevoel om zoveel te betekenen voor anderen.  Volgende week op maandagochtend gaan we weer. En vanaf 20 januari niet alleen om 11.00 uur, maar ook om 9.00 uur voor een wandeling van 1,5 uur. Ik heb er nu al zin in.
Media
  • QbykK1ITS2CUhAP8gBtHA_thumb_60f
  • QKaMsVdTsOWtaQetQx1yA_thumb_611