Nieuwe 'vroege' wandelgroep in Borne

In september is de Wandelgroep Borne doorgestart met Henk Passies als wandeltrainer. Elke donderdag ochtend om 11:00 uur begint een wandeling van één uur vanaf het Kulturhus. Henk zorgt elke keer weer voor een mooie route over verrassende wandelpaden. Tijdens de wandeling wordt even gepauzeerd voor een warming-up met enkele oefeningen. De ene keer zijn dat balansoefeningen, de andere keer oefeningen om het brein te stimuleren. Ook wordt er aandacht besteed aan een goede wandelhouding en -techniek.

Geweldige opkomst
De opkomst in de maand september was overweldigend. Vorige week waren er maar liefst 24 deelnemers. “Dit overtreft al mijn verwachtingen”, zegt trainer Henk Passies. “Als hardlooptrainer ben ik wel wat gewend, maar zo’n grote opkomst dat doet mij geweldig goed”. Iedereen is enthousiast over de trainingen. De oefeningen worden erg gewaardeerd. Men komt om plekjes waar ze nog nooit geweest zijn. Je spreekt mensen die je al jaren niet gezien hebt."

Extra groep
Uit gesprekken met de deelnemers bleek dat niet iedereen dezelfde wensen heeft. De een wil wel wat harder en verder wandelen, de ander vindt het prima zo. Sommige vinden het prettiger om vroeger te starten. “Dan heb je nog wat aan de ochtend.” Vanaf begin oktober start er daarom niet alleen om 11.00 uur gestart worden, maar ook om 9.00 uur. "De groep van 9.00 uur gaat dan ongeveer anderhalf uur wandelen, zodat we een iets grotere ronde kunnen maken."Beide groepen starten bij het Kulturhus. Ook interesse in wandelen? Elke donderdag wordt er om 9:00 en 11:00 uur vertrokken vanaf het Kulturhus. Aanmelden is niet nodig, maar mag wel.

Er is ook het verzoek om trainingen ter voorbereiding op Nijmeegse 4-Daagse in 2020 te starten. Heb je daar belangstelling voor? Stuur dan een mail naar info@fitmetpassie.nl of neem contact op met Henk Passies, 06-83965445.

Media
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_58a
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_58b
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_57c
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_57d
  • UNADJUSTEDNONRAW_thumb_569