Wandelgroep Borne gaat van start

Op donderdag 5 september gaat de wandelgroep Borne weer van start. Wekelijks wordt er elke donderdagmorgen gewandeld om 11.00 uur vanuit het Kulturhus Borne. Deelname is in de maand september gratis. 

Professionele begeleiding

Henk Passies heeft de groep van Saskia Pigge, buurtsportcoach van de gemeente Borne, overgenomen. Saskia heeft deze groep 3 jaar lang begeleid, in juli nam ze afscheid. Henk is gediplomeerd wandelcoach en runt het sport- en beweegbedrijf ‘Fit met Passie’. 

Het wandelen duurt ongeveer een uur. Iedereen kan mee lopen, het tempo doet er niet toe. Het gaat vooral om lekker bewegen in de buitenlucht. Daarnaast zijn gezelligheid, een praatje maken, mooie paadjes ontdekken ook van belang. Henk kent de omgeving van Borne erg goed. “Het buitengebied is zo mooi, dat moet je ervaren” zegt Henk. 

Hij is professioneel wandelcoach en let goed op hoe iedereen wandelt. Met de speciale oefeningen wordt de juiste wandelhouding en -techniek aangeleerd. Na afloop is er gelegenheid om gezellig nog een kopje koffie of thee te drinken. 

Volop ideeën

Henk zit nog vol met ideeën. Door tegelijkertijd te bewegen en denken worden de hersenen extra gestimuleerd. Dit maakt mensen vitaler en scherper. Deze zogenaamde cognitieve fitness is ook een vast onderdeel van mijn trainingen. Daarnaast wil Henk graag een nieuwe groep starten voor mensen die langer en verder willen wandelen, als hier voldoende belangstelling voor is. Mogelijk starten we zo nu en dan op een andere locatie, waardoor een nieuwe omgeving ontdekt kan worden. 

Wil je graag mee wandelen? 

Kom dan op donderdagmorgen om 11.00 naar het Kulturhus. Op 5 september start de groep weer. Zorg voor goede wandelschoenen en pas je kleding aan op de weersverwachting. Aanmelden is niet nodig en deelname is in de maand september gratis. Heb je nog vragen? Neem dat contact op met Henk Passies (06-83965445) of mail naar info@fitmetpassie.nl

Media
  • wandelgroep Borne
  • wandelgroep Borne begint weer