Zo vind je jouw positieve instelling terug – 5 tips

Iedereen heeft wel eens een mindere dag. Een dag dat het niet zo gaat zoals jij wilt. Een dag dat er dingen gebeuren die je graag anders had gezien. Er komt misschien een tegenslag op je pad en je vraagt je af hoe het heeft kunnen gebeuren. Het is dan soms echt wel moeilijk om positief te blijven maar deze tips & tricks kunnen je zeker wel een handje helpen. Lees je mee?

 

 

Accepteer jouw leven

Ik heb het al wel vaker gezegd, vergelijken is nog nooit zo makkelijk geweest. De perfecte social media pagina’s vliegen je om de oren, en de al ontzettend succesvolle bedrijven van jonge ondernemers worden nog succesvoller. Op deze manier vergeet je al gauw dat ook achter deze foto’s en bedrijven mensen zitten zoals jou en mij. Mensen die ook tegenslagen te verwerken krijgen en ook wel eens een off day hebben. Probeer dus niet altijd naar anderen te kijken, en vooral niet te vergelijken. Kijk eens naar wat jij hebt. Jij hebt keuzes gemaakt die je nu hier hebben gebracht. Als het niet bevalt, werk dan hard om het te veranderen. En houdt anders op met zeuren. Accepteer jouw leven.

 

Relativeer & blijf in het nu

Probeer de positieve kanten van het verhaal in te zien. Die zijn er echt wel, hoe moeilijk ook. Ik kan vrij snel denken dat het zo heeft moeten zijn en dat helpt mij enorm. Blijf ook in het hier en nu, en probeer je gedachten over de toekomst los te laten. Wij denken al gauw aan hoe het dan verder gaat, en vergeten de dingen om ons heen. Morgen is weer een nieuwe dag en dan zie je wel weer verder.

 

Praat met anderen

Iedereen heeft een andere visie op de dingen in het leven. Door te praten met anderen kunnen zij je misschien verder helpen. Hun beleving en ervaring kan jouw andere inzichten geven. Inzichten waar jij misschien nog niet aan hebt gedacht. Daarnaast kunnen ze je een schouder bieden op moeilijke momenten zodat jij weer lichtpuntjes gaat zien. Durf dus naar iemand te gaan die je vertrouwd en wees niet bang dat je iemand ten laste zal zijn. Sta even stil als het andersom zou zijn. Zou je die persoon dan als een last ervaren?

 

Las een pauze in

Dit hoeft niet perse een vakantie naar de Malediven te zijn. Je kan je werk ook even laten liggen voor wat het is, een wandeling maken of gaan sporten om daarna weer met nieuwe energie verder te gaan. Soms weet je na een pauze wel ineens wat je wil en hoe je het wil.

 

Vergeef jezelf

“Wat zou er gebeurd zijn als ik het anders had aangepakt?” Of “Had ik maar”. STOP, hou op. Het is zoals het is. Je moet hier nu eenmaal mee dealen. Totaal onnodig om jezelf de schuld te geven, en te blijven nadenken en over-analyseren. Geen reden om boos op jezelf te zijn. Het heeft zo moeten zijn, accepteer het, en vergeef jezelf.

 

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *