Zo relax je binnen 5 minuten

Je kent het wel. Je wilt iets afmaken maar je kan je concentratie gewoon niet vinden. Constant afgeleid door je telefoon, de postbode, langsrijdende auto, etende buurman.. noem maar op. Je wilt, je moet, maar het lukt gewoon niet. Zeg maar dag tegen die eindeloze gedachten en stoorzenders met deze mini-oefeningen. No lange massages, yoga lesjes of hardloopsessies needed. Binnen vijf minuten ben je helemaal zen. 

 

 

 

Focus

Vergeet alles wat er om je heen gebeurt. Vergeet de geluiden en andere stoorzenders en focus je op een willekeurige vinger. Houd die focus vast totdat je je hartslag in je vingertop voelt. Het voordeel van deze oefening is dat je gewoon kan blijven zitten waar je zit en dat niemand aan de buitenkant iets aan je zal merken.

 

Adem

Adem voor vier tellen in, houd je adem vier tellen vast (op een rustige manier) en adem vervolgens weer rustig vier tellen uit. Het is niet de bedoeling dat je een hap lucht neemt en je gezicht op blaast tijdens de vier tellen inhouden. Probeer rustig te ademen.

 

Muziek

Zet muziek op die jou motiveert, inspireert of waar je gewoon heel vrolijk van wordt. Op Spotify kun je allerlei speellijsten aanklikken en zoeken op de genre die jij wilt. Zingen en meedansen is toegestaan. Als je je niet kan concentreren met muziek op, luister dan toch even voor vijf minuten. En ga daarna weer aan de slag.

 

Span aan

Span om beurten je spiergroepen aan, en laat vervolgens weer los. Span aan, en laat weer los. Herhaal dit een aantal keren. Voel je wat er gebeurt? #MAGIC

 

Wrijf het los

Het kan misschien een beetje akward voelen, maar dat hoeft helemaal niet. En als het helpt.. why not? Plaats één van je handen op je nek en wrijf zachtjes maar stevig in het rond. Na een paar seconden heb je de plekken gevonden die jou het meest ontspannen.

 

 

Neem jij wel eens zulke korte momentjes om te ontspannen?

 

PS. Dit artikel wil niet zeggen dat dit voor iedereen en voor elk moment werkt. Mocht je echt vastlopen ga dan seriously gewoon even een stuk wandelen of rondje hardlopen. Je zult je herboren voelen. I PROMISS..

 

 

 

Tagged , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *