Mijn eerste halve marathon

Sinds vier weken ben ik weer helemaal verkocht aan het hardlopen. Ik denk dat het inmiddels een paar maanden geleden is dat ik  weer begon met af en toe een rondje maar merkte ook dat ik het toch best wel pittig vond. Ik had niet echt een doel, en gooide na een paar kilometer de handdoek al weer in de ring. Tijd voor een schema bedacht ik me. Een schema waarbij er per keer bepaald is wat ik loop. En verbazingwekkend genoeg werkt dit super voor mij. 

 

 

Weer verliefd op het hardlopen

Het schema zorgt er voor dat ik weer verliefd ben geworden op het hardlopen. Ik heb oprecht zin om iedere keer weer een nieuwe run te voltooien volgens het schema (oké, toegegeven niet áltijd, maar negen van de tien keer wel) en het motiveert me om mezelf nieuwe doelen te stellen. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet veel te hard van stapel zou lopen. Dus ik heb mijn eerste halve marathon al geboekt. WAT.. Ik? Een halve marathon? Ach ja, wat heb ik te verliezen.. Niets toch? Behalve mijn benen misschien…

 

Waarom een halve marathon?

Het lijkt me overweldigend om zo’n doel te bereiken! Ik moet ook echt wel een beetje een uitdaging hebben, én ik denk dat ik een beetje ben aangestoken door het New York ren een Marathon virus. Hoe VET om dit mee te maken? Iets met toekomstdromen zullen we maar zeggen.

 

Hoe ga ik dit aanpakken?

Ik ben vastberaden om mijn best te gaan doen de komende maanden (ik zal wel moeten), lekker veel trainen, keurig volgens schema. Ik zal de komende tijd veel lezen van bloggers die al wat (halve) marathons op hun naam hebben staan. Hun adviezen, tips en tricks lezen en als het werkt voor mij ook doorvoeren. En zo hoop ik op de dag zelf toch wel een mooie tijd neer te zetten. Voorlopig kan ik nog even wat vertrouwen winnen want de halve marathon zal op 10 maart 2018 plaats vinden in Harderwijk. Lees er hier meer over.

In de tussentijd kan je mij volgen via mijn Instagram maar zal ik jullie ook zeker af en toe op de hoogte houden via mijn blog. Dus ben je benieuwd hoe het gaat met trainen en of ik over twee maanden nog steeds zo enthousiast ben? Houd mijn IG en blog dan goed in de gaten. O ja, en als je al een tip hebt… Schroom niet om hem met mij hieronder te delen :)

 

 

Tagged , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *