Deze maandag begonnen in de sportschool – ik pak de draad weer op

Met slaperige ogen kijk ik op mijn telefoon. 06:30 uur. Het kan nog, ik ben nog op tijd. Meteen spookt de kwestie door mijn hoofd: “ga ik wel of niet?”. Ik denk aan het gevoel wat ik straks zal hebben als ik weer mijn bed in duik. Een teleurstelling, omdat ik niet de power had om toch te gaan, terwijl het al weken in mijn hoofd zit. En min of meer gisteren met mezelf heb afgesproken. Met deze gedachte stap ik uit bed en hijs ik me in me sportkleding. Let’s go!

 

 

 

 

Waarom zo vroeg?

Voorop staat dat ik een geboren ochtend mens ben. Ik sta het liefst heel vroeg op en ik doe dingen dan ook het liefst zodra het kan. Om de mensen voor te zijn, maar ook omdat ik dan echt nog iets aan me dag heb. Helemaal op dagen wanneer het weer goed is. De sportschool is om 07:00 uur open, dat betekent dat ik om 07:00 uur in de sportschool wil zijn. Het geeft me een waanzinnig gevoel dat ik om 08:00 uur weer op de fiets zit en al een uur sporten er op heb zitten.

 

Hoe doe je dat?

Ik heb de afgelopen tijd met mezelf afgesproken dat ik de draad weer ga oppakken. Zonde natuurlijk om wel te betalen maar niet te gaan. En daarnaast denk ik regelmatig aan hoe ik me mentaal voelde, toen ik consequent ging. Dat wil ik weer! Ik heb echt niet altijd zin om naar de sportschool te gaan. Het is niet voor niets maanden geleden. Ook ik moet mezelf er echt toe zetten. Vanmorgen twijfelde ik ook, omdat ik mezelf nog moe voelde. Maar als ik niet was gegaan had ik zeker gedacht dat het wéér niet was gelukt. En dat zou me alleen maar een teleurstellend gevoel geven. En tuurlijk, het is nog maar maandag, maar we weten allemaal wat er van afstel komt.

Zoals ik al zei, ik denk aan het gevoel wat sporten mij geeft. Het sporten maakt mij mentaal sterk wat er weer voor zorgt dat ik psychisch meer aan kan. Daarnaast werkt mijn rug niet altijd mee met me de laatste tijd door verschillende factoren. En één daarvan is dat ik niet meer heb getraind de laatste tijd. Dus de hoogste tijd om mijn lichaam weer wat sterker te maken.

Wat voor de een wel werkt hoeft voor een ander niet te werken. Maar op dit moment werkt het voor mij het beste als ik mijn sportschool-bezoekjes in plan. Ik spreek met mezelf af welke dagen ik ga, in mijn geval worden dit twee vaste dagen per week. Op deze manier heb ik een soort van stok achter de deur. Ik denk dat als je het indeelt in je agenda je sneller de neiging hebt om ook daadwerkelijk te gaan.

 

 

Wil jij ook graag de draad weer oppakken? Of wil je tips? Stuur gerust een mailtje naar info@fitmetpassie.nl

 

 

Tagged , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *