4 manieren om je relatie te verdiepen

De zomerperiode, nog even en het is alweer voorbij. Misschien heb je al vakantie gehad, of heb je hem nog tegoed. De vakantie is toch wel bij uitstek de periode waarin je het meeste tijd met elkaar kan doorbrengen. Helemaal als tweeverdieners is het soms lastig tijd vrij te maken naast het werk, sport of de zoveelste sociale gelegenheid. Het drukke dagelijkse leven kunnen we in de vakantie even ontvluchten om zo samen de batterij weer op te laden. Tijd met elkaar doorbrengen, samen lachen, leuke dingen doen, vaker offline zijn, maar vooral niet te veel moeten. Met deze tips kun je écht meer tijd voor elkaar maken.

 

 

 

1. Stel elkaar vragen

Schenk wat te drinken in voor jullie beiden, strijk neer op de tuinbank en stel elkaar vragen. Mooie momenten en lachsessies gegarandeerd. Geen inspiratie? Kijk hier eens even..

 

2. Onderneem iets (nieuws)

Wij mensen hebben behoefte aan nieuwe prikkels en nieuwe dingen ontdekken. Het is helemaal leuk en spannend als je dat samen met je partner kan doen. Zo groei je samen en zal zorgen voor verbondenheid. Zoek eens op internet wat je in je omgeving kan doen. Of stap eens in de auto en rijd willekeurig ergens naar toe om daar te gaan wandelen, of de stad te ontdekken. Denk vooral niet te moeilijk. Soms ligt het antwoord dichterbij dan je denkt.

 

3. Doe niet alles samen

Het is juist goed om ook een moment vrijheid in te lassen. Het werkt verfrissend om af en toe iets alleen te ondernemen. Geef elkaar de ruimte om ook dingen te doen wat de ander leuk vindt. Bepaal het bijvoorbeeld om beurten.

 

4. Maak herinneringen en haal ze op

Bij uitstek zijn vakanties het beste om herinneringen te maken. Ook al blijf je thuis. Je onderneemt dingen samen, doet misschien ongewone dingen. Wat je samen beleeft worden de blijvende herinneringen, die betekenis hebben in de toekomst. Ook oude herinneringen kun je ophalen. Bekijk samen oude foto’s van bijzondere momenten, momenten die je bij gebleven zijn, en je zult de momenten even opnieuw beleven.

 

 

 

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *